Callcenter Parbrize Pilkington

*9900 (Tarifare normală)

Intrebari frecvente

In domeniul comercializarii si inlocuirii parbrizelor, geamurilor laterale si lunetelor auto intalnim tot mai multi clienti care isi pun intrebari diverse pe subiecte ce tin de activitatea specifica domeniului nostru. Venim in ajutorul clientilor nostri cu raspunsuri la cele mai intalnite intrebari.

Cat dureaza procesul de inlocuire a unui parbriz ?

Raspuns – In cadrul retelei nationale Pilkington – Centru de Parbrize timpul tehnic alocat pentru inlocuirea unui parbriz este de 4-5 ore pentru autoturisme. Timpii alocati includ si perioada de uscarea a adezivului pentru parbrizele montate prin procedura de lipire cu adeziv special.

Am parbrizul spart si deja am cumparat unul second-hand, il pot monta la Pilkington ?

Raspuns – In general parbrizul se poate monta dar nu exista garantie la produs si nici la montaj intrucat pelicula de adeziv lucreaza in conditiile de prima echipare doar pe suprafata unui parbriz nou existand astfel unele riscuri de penetrare apa dupa montaj, daca adezivul nu se prinde pe o mica portiune a parbrizului demontat. La fel, la demontarea unui parbriz, chiar daca se efectueaza de personal profesionist, pot aparea microfisuri care dupa remontarea pe masina sa se extinda treptat intr-o fisura de parbriz vizibila.

Pilkington Automotive Romania, reprezentata prin cele 27 sedii nationale denumite Centru de Parbrize nu realizeaza montaje de parbrize cu provenienta din dezmembrari auto. Recomandam clientilor nostri sa solicite oferte de pret de la Pilkington inaintea achizitiei unui parbriz second-hand.

Parbrizul masinii mele este echipat cu senzor de ploaie si lumini, cu filtru uv heliomat si cu incalzire pot monta un parbriz simplu ?

Raspuns – La cererea directa a clientilor nostri Pilkington Automotive Romania poate executa montaje de parbrize care au nivel de echipare inferior parbrizului existent pe masina. In baza acordului dintre parti societatea noastra poate realiza solicitarea clientului de a monta parbrize fara incalzire sau fara senzor de ploaie si lumini. In cazurile parbrizelor echipate cu senzor, clientul care monteaza un parbriz simplu isi asuma modificarile necesare de realizat la ansamblul oglinda retrovizoare, de fiecare data fiind necesara achizitionarea uneia cu fixarea specifica parbrizului simplu. Inainte de orice decizie in privinta montarii parbrizelor diferite fata de echiparea de fabrica Pilkington Automotive Romania va recomanda consultrea in prealabil cu consultantii nostri pentru o decizie cat mai buna.

Am parbriz simplu pe masina, pot monta unul cu senzor sau heliomat sau cu incalzire ?

Raspuns – La cererea directa a clientilor nostri Pilkington Automotive Romania poate executa montaje de parbrize care au nivel de echipare superioare parbrizului existent pe masina. In baza acordului dintre parti societatea noastra poate realiza solicitarea clientului, urmand ca acesta sa efectueze pe cont propriu adaptarile necesare punerii in functiune a optiunilor parbrizului nou. Inainte de orice decizie in privinta montarii parbrizelor diferite fata de echiparea de fabrica Pilkington Automotive Romania va recomanda consultarea in prealabil cu consultantii nostri pentru o decizie cat mai buna.

Ce este pastila gel pentru senzor si ce rol are ca accesoriu in componenta parbrizului ?

Raspuns – Pastila gel pentru senzor este un accesoriu – gel in stare transparenta care are diverse forme in functie de tipurile de senzori de ploaie si lumini echipati pe parbrizele marcilor si modelelor auto care are rolul de a permite functionarea corecta a senzorului, acesta fiind pozitionat intre partea electronica a senzorului si stratului de sticla a parbrizului unde acesta este pozitionat. Nemontarea acestui accesoriu in faza finala a montajului accesoriilor parbrizului va cauza functionarea neconforma si chiar nefunctionarea senzorului echipat pe parbriz.

Am parbrizul fisurat cam 30 – 40 centimetri, se mai poate repara ?

Raspuns – Fisurile parbrizelor sunt deteriorari ireparabile si incercarile de reparare a acestora sunt proceduri care nu ofera un rezultat pozitiv de durata clientilor care solicita aceasta interventie. Pilkington Automotive Romania nu realizeaza operatii de reparatii a fisurilor din parbrize indiferent de suprafata de extindere a acestora pe parbriz, singura solutie optima fiind inlocuirea parbrizului.

Recomandam inlocuirea parbrizelor fisurate, deoarece parbrizele fisurate sunt motive de neacordare a Inspectiei Tehnice Periodice autovehiculelelor care se prezinta la statiile ITP.

Am parbrizul ciobit de piatra, se poate repara la Pilkington Centru de Parbrize ?

Raspuns – Ciobiturile de piatra se pot repara si cu cat reparatia este facuta mai repede cu atat ea se vede mai putin intrucat in unele cazuri in orificiul acesteia poate intra praf, apa, impuritati iar acestea nu mai pot fi scoase, in aceste cazuri reparatia va fi vizibila foarte putin. Durata de executie a unei reparatii in sediile noastre este de maxim 20-25 minute nefiind necesara o programare prealabila. Este indicat ca in urma unei ciobituri survenite in trafic sa se aplice imediat peste aceasta o pelicula adeziva (scotch transparent), aplicata cu grija fara a apasa pe parbriz si ciobitura. Va recomandam sa nu stergeti geamul cu apa si evitati spalarea acestuia pana veti efectua reparatia. Compania noastra foloseste materiale de cea mai buna calitate pentru ca reparatia sa fie pe masura. In raport de peste 98% in cazul ciobiturilor de piatra din parbrize, echipa noastra de profesionisti poate efectua o reparatie de calitate, reparatia fiind definitiva si nu temporara redand parbrizului integritatea de dinaintea ciobirii de piatra, dar totodata exista si posibilitatea in care aceasta nu se poate repara, urmand ca imediat sa va sfatuim sa il schimbati cu unul nou.

Am parbrizul spart si am asigurare facultativa Casco cu franciza – pot plati valoarea francizei la Pilkington pentru dosarele de dauna a elementelor vitrate?

Raspuns – Pilkington Automotive Romania este partenerul direct al companiilor de asigurari cu personal profesionist agreat in toate cele 27 sedii. Parteneriatul cu companiile de asigurari ofera beneficiul si posibilitatea clientilor asigurati de a plati direct in sediile noastre a sumelor ce reprezinta franciza la dosarele de dauna.

Am parbrizul zgariat, se poate repara la Pilkington ?

Raspuns – Pilkington Automotive Romania nu realizeaza operatii de reparatii a zgarieturilor din parbrize indiferent de suprafata si forma acestora de pe parbriz, singura solutie recomandata fiind inlocuirea Parbrizului.Recomandam inlocuirea parbrizelor zgariate, deoarece parbrizele zgariate provoaca disconfort vizibilitatii conducatorului auto.