Callcenter Parbrize Pilkington

*9900 (Tarifare normală)

De ce parbrize Pilkington

Partile vitrate (parbrizele, geamuri laterale sau lunetele) Pilkington sunt produse fara exceptie la standardele de echipament original definite de producatorii de autovehicule. Pilkington este singurul producator de parbrize care utilizeaza aceleasi fabrici si linii de productie pentru productia destinata primei echipari in fabricile auto si pentru piata de piese de schimb deopotriva. Astfel produsele marca Pilkington montate in reteaua Centru de parbrize Pilkington inseamna calitate garantata de prima echipare.

Industria de sticla are un grad inalt de globalizare. Parbrize de calitate OEM precum si copii ieftine se produc acum in toate regiunile lumii. Astfel calitatea se diferentiaza mai putin in ce priveste originea geografica ci prin brandul produsului: siguranta maxima este oferita cand producatorul este de prima echipare cum este Pilkington.

Siguranta unei inlocuiri de parbriz este asigurata in mare masura si de profesionalismul montajului. Acesta este asigurata atunci cand se lucreaza in atelier autorizat de Registrul Auto Roman pentru montaj parbrize, cu montatori specializati, in conditii adecvate si cu materiale profesionale. Reteaua Centru de Parbrize Pilkington utilizeaza exclusiv adezivi si materiale auxiliare provenite de la producatori internationali care livreaza adezivi si la prima echipare in fabrica a modelelor auto.

Cateva caracteristici care diferentiaza produsele de prima echipare sunt afisate in cele ce urmeaza:

Proiectare CAD & Simulare Curbura

Simulare curbura si
proiectare sablon
Simulare optica

Pilkington este lider in simularea matematica pentru:

 • Curbura geamurilor
 • Proprietatile optice a geamurilor
 • Rezulta forma si calitati optice superioare

De ce conteaza curbura?

Dimensiunea si curbura imprecisa duce la lipsa de etanseitate si la tensionarea geamului, in scurt timp putand provoca deteriorarea spontana prin fisura la un soc mecanic normal.


Caracteristicile parbrizelor

 • Dotare cu camera multifunctionala cu caracteristici de asistenta la franare si avertizare parasire banda circulatie.
 • Asistent lumini – schimbarea automata din faza lunga a luminilor in faza scurta a luminilor de intalnire.
 • Greutate redusa
 • Afisaj de informatii proiectate in parbriz (Head-up display)
 • Reflectia razelor – parbrizul denumit traditional heliomat
 • Folie pentru disiparea caldurii solare – parbrizele echipate cu o folie speciala intre straturile de sticla care au caracteristici de protectie solara.
 • Sistem de Incalzire aplicat intre straturile de sticla pe toata suprafata parbrizului.
 • Rama vulcanizata (Incapsulare) – chederele, ornamentele si ramele premontate pe marginea parbrizului din procesul de fabricare.
 • Senzori si locasuri – echipare cu toate formele de suporti de fixarea tuturor modelelor de senzori si camere video multifunctionale.
 • Culori optimizate – nuante de culoare aplicata sticlei parbrizului (verde, albastra)
 • Calitate acustica – protectia acustica impotriva zgomotelor venite de la grupul motopropulsor prin montarea intre straturile de sticla ale parbrizului a unei folii suplimentare care are rol de protectie fonica in habitaclul masinii.
 • … si multe alte dotari si cerinte ale producatorilor de autoturisme.

Multe caracteristici nu sunt evidente pentru moment pentru client, dar utilitatea tuturor caracteristicilor parbrizului va fi evidenta pe parcursul utilizarii.


ADAS

Advanced Driver Assistance Systems = Sisteme avansate de asistenta a soferului

Parbrizele noii generatii de masini se conecteaza la multiple sisteme de siguranta si confort:

 1. Avertizare de trecere pe sens opus / asistent de mentinere a benzii de circulatie
 2. Avertizare de pericol colizune / mentinere distanta sigura
 3. Recunoasterea semnelor de circulatie
 4. Control adaptiv de conducere
 5. Lumini adaptive

Parbrizele Pilkington sunt dezvoltate pentru a sustine sisteme de siguranta de ultima generatie cum sunt radarele de raza lunga si camerele de asistenta si franare de urgenta.


Asistenta faza lunga

Utilizeaza o camera de pe parbriz pentru a detecta vehiculele care vin din directia opusa sau care se deplaseaza in aceeasi directie si comanda lampile astfel incat raza de lumina sa se termine inainte de a detecta alte vehicule. Schimbarea automata a luminilor de drum.

Este foarte importanta relatia precisa dintre forma geamului si pozitia oglinzii. Orice miscare de rotatie sau variatie de pozitie afecteaza direct calitatea imaginii transmise.


Geamuri usoare sau cu rezistenta mare

 • Modele premium echipate cu geamuri cu greutate redusa
 • Robustete maxima fara zgomot de rulare
 • Unele modele necesita folie speciala pentru a corespunde cerintelor legale

Copiile ieftine asigura aceste caracteristici?


In ce consta inovatia sistemului de afisare Head-Up (HUD)?

Cu ajutorul unor elemente optice de precizie si un parbriz adecvat este posibil sa functioneze in vehicule un sistem de afisare Head-Up. Sistemul proiecteaza informatii de pe bordul masinii pe parbriz, prezentand astfel informaţii utile in condus. (de exemplu: viteza masinii, sugestii pentru navigare etc.)
Apar astfel pe parbriz parametrii tehnici necesari fara a optura vederea. Avantajul principal al sistemului de afisaj Head-Up sporeste siguranta prin optimizarea distragerii atentiei soferilor.