Callcenter Parbrize Pilkington

*9900 (Tarifare normală)

Dacia Spring – Electric Showcar – revolutia electrica oferita de Dacia.

Dacia Spring

Dacia a publicat primele imagini cu modelul Dacia Spring, mașina electrică a producătorului de la Mioveni!


Dacia este un brand al Renault Group, prezent în 44 de țări, în principal în Europa și bazinul mediteranean. Fondata în România, în 1968, marca a fost cumpărată și reînviată de către Grupul Renault în 2004 cu modelul Logan. Dacia are cele mai bune autoturisme din punct de vedere valoric pe piață. Cu numele sale iconice – Logan, Sandero și Duster – brandul are a fost un succes comercial uriaș. În 2019, Dacia a înregistrat recordul vânzărilor anuale cu 737.000 de vehicule vândute, ducându-și baza de clienți la aproape 6,5 milioane de clienți.

Potrivit lansarii de anul trecut a modelului electric Renault K-Ze, modelul produs si comercializat deocamdata doar in China si Coreea, Dacia Spring va avea la baza caroseria lui K-ZE.

Interior Renault K-ZE.

Potrivit echiparii lui K-ZE, modelul Dacia Spring va avea capacitatea bateriei de 26.8 kWh iar aceasta va alimenta un motor electric de 45 CP care ofera o viteza maxima de 105 Km/h. Autonomia estimata este de 200 Km in ciclu WLTP – 57% urban, 25% suburban, 18% autostrada.

Dacia Spring va fi prevazuta cu 4 locuri si va fi o masina destinata in special traficului de oras, si asta si datorita dimensiunilor mai mici fata de cele ale modelului autohton Dacia Sandero.

Desi inca nu avem date oficiale referitoare la pret, se estimeaza ca acesta se va ridica undeva la valoarea de 15000 Euro inainte de reduceri si subventii, adica in Romania ar putea ajunge sa coste sub un Sandero sau un Logan prin programul Rabla Plus. Conform oficialilor Dacia, primele livrarile vor incepe a fi realizate incepand din 2021 .

Dacia Spring

In ultimii 7 ani, evolutia pietii auto romanesti in materie de inmatriculari masini electrice este incurajatoare.

In continuare, costul de achizitie al unui model electric si lipsa unei retele de statii de incarcare raspandita la nivel national sunt principalele motivele pentru care romanii inca prefera masininile cu combustie cu ardere interna.

Statistica ultimilor 7 ani in materie de inmatriculari masini electrice, arata in felul urmator:

 • 2013: 4 unitati
 • 2014: 7  unitati
 • 2015: 24 unitati
 • 2016: 74  unitati
 • 2017: 137  unitati
 • 2018: 605 unitati
 • 2019: 1.506 unitati

Raportat la profilul nostru de activitate, incepand din anul 2004 de cand a fost lansat pe piata modelul Dacia Logan de catre Uzina din Pitesti, compania Gimarom din Cluj la momentul respectiv, liderul de piata in domeniul comercializarii si montajului de parbrize, geamuri laterale si lunete auto, achizitionata in 2008 de Pilkington divizia Automotive, membra a grupului nipon NSG, in prezent Pilkington Automotive Romania SA a inregistrat adevarate recorduri absolute la comercializarea si montajul de elemente din sticla cum sunt parbrizele, geamurile laterale si lunete auto pentru intreaga gama de modele produse de Dacia.

Analizand arhiva din anul 2008 pana in prezent in cadrul companiei noastre am inregistrat un numar total de peste 30000 parbrize comercializate si montate pe modelele Dacia.

Impartind numarul de parbrize montate pentru fiecare model Dacia va prezentam o statistica  parcursa de compania noastra in realizarea montajelor de parbrize in forma de achizitie cash, card sau montate in baza politelor de asigurare Casco emise de companiile de asigurari, cifre care reprezinta experienta noastra incontestabila in domeniul comercializarii si montajelor de parbrize auto.

 • Parbriz Dacia Logan – 6789 montaje
 • Parbriz Dacia Logan MCV – 4567 montaje
 • Parbriz Dacia Logan VAN – 1897 montaje
 • Parbriz Dacia Logan Pick-Up – 1695 montaje
 • Parbriz Dacia Sandero – 3905 montaje
 • Parbriz Dacia Sandero STEPWAY – 1889 montaje
 • Parbriz Dacia Duster – 3765 montaje
 • Parbriz Dacia Lodgy – 1789 montaje
 • Parbriz Dacia Dokker – 2567 montaje
 • Parbriz Dacia Dokker Van – 2212 montaje

Din totalul cifrelor realizate in toata aceasta perioada 42% reprezinta montajele realizate in cadrul retelei nationale Centru de Parbrize efectuate pe Casco cu decontare directa.

Pilkington Automotive Romania detine in fiecare sucursala Pilkington Centru de Parbrize stoc permanent disponibil pentru toate modelele marcii Dacia, dar si pentru pentru marcile auto straine.

Compania noastra detine toate certificarile de functionare, comercializare si colaborare cu societatile de asigurari din Romania, avand in fiecare sucursala personal special pregatit si agreat in intocmirea dosarelor de constatari daune cu decontare directa conform procedurilor fiecarei societati de asigurare.

Vom urmari domeniul auto si noile modele electrice ce vor aparea pe piata auto romaneasca si va vom tine la curent cu noi informatii.