Callcenter Parbrize Pilkington

*9900 (Tarifare normală)

Viitorul tehnologiei Head-up display – parbrizul interfata de proiectare a informatiilor virtuale

AR (Augmented Reality) – Viitorul tehnologiei Head-up display – parbrizul interfata de proiectare a informatiilor virtuale.

 În viitorul apropiat, afișajele de creștere a realității vor ajuta la creșterea confortului și siguranței in conducerea unui autovehicul. Această viitoare generație a tehnologiei HUD suplimentează vizualizarea exterioară a condițiilor de trafic din fața vehiculului cu informații virtuale (augmentări) pentru șofer. Afișajul de vârf al realității augmentate diferă de un parbriz normal dotat cu HUD, deoarece informațiile reflectate par a fi parte a situației de condus. Când navigați, de exemplu, un simbol virtual introdus cu precizie în vederea exterioară marchează ruta pe care conducătorul auto trebuie să o urmeze pe drumul din față. Atunci când comenzile de distanță (control adaptiv pentru tempomat, ACC) sunt activate, un marcaj din AR-HUD vizualizează vehiculul din față detectat de sistemul de asistență.

 Într-o lume care devine din ce în ce mai complexă, tehnologia AR-HUD este conceputa pentru a usura suprasolicitarea conducătorului auto, deoarece ceea ce vede șoferul este legat direct de informațiile explicative. Acest lucru conduce la o nouă calitate a informațiilor care permite șoferului să se adpateze la situația de conducere în care se află și mai rapid – aceasta fiind esențială pentru o mai mare siguranță și confort. Prin urmare, AR-HUD este un pas important în direcția conceptelor de interacțiune holistice în vehicule pentru o experiență de conducere mai confortabilă, mai economică și mai sigură. Conducătorii auto primesc toate informațiile importante în fața ochilor lor într-un mod ușor de înțeles. Acesta este un pas important în continuare împotriva distragerii șoferului și supraîncărcării senzoriale în viitor.

AR-HUD transferă informațiile virtuale direct în campul vizual al șoferului pe intreaga suprafata a parbrizului. Se inserează o grafică colorată în vizualizarea reală a drumului într-o secțiune de aproximativ 130 cm și peste 60 cm înălțime a câmpului vizual al șoferului la o distanță de 7,5 metri.

Parbrizul, astfel devine interfata dintre sofer, impreuna cu tehnologia Head-Up Display Augmented Reality si conditiile de trafic rutier. Aceasta inițiază o nouă interacțiune între vehicul și șofer. Vehiculul arată conducătorului auto ce văd sistemele de asistență și ce fac acestea. Acest lucru creează încredere și prin urmare, va contribui, de asemenea, la crearea acceptării funcțiilor de conducere actuale și viitoare, cum ar fi de exemplu conducerea automata.

Pilkington Automotive, membra a grupului Nsg, lider in productia mondiala de parbrize, geamuri laterale si lunate auto originale Premium de prima echipare, destinate echiparii modelelor producatorilor auto, se angajeaza in evolutia tehnologica oferind producatorilor auto produse ce indeplinesc specificatii tot mai complexe si tehnologizate.

www.parbrize.ro