Callcenter Parbrize Pilkington

*9900 (Tarifare normală)

Trico – peste 100 de ani de experienta de la brevetarea inventiei mecanismului automat al stergatorului de parbriz.

Ştergătorul de parbriz este un dispozitiv folosit pentru a elimina apa de ploaie, resturile sau impurităţile de pe parbriz. Un ştergător constă dintr-un braţ pivotant la un capăt cu o lamă de cauciuc lungă ataşată la celălalt capăt. Lama se mişcă înainte şi înapoi pe parbriz, împingând apa de pe suprafaţa sa, cu o viteză pe care o reglează conducătorul vehiculului. 
Cele mai multe automobile folosesc două ştergătoare aşezate radial şi sincronizate, pe când vehiculele comerciale utilizează una sau mai multe ştergătoare de tip pantograf.
Primul ştergător de parbriz operaţional a fost inventat de Mary Anderson în anul 1903. Ştergătorul era operat printr-un levier din interiorul unui vehicul. În acelaşi an, inventatorul irlandez James Henry Apjohn a patentat o metodă de ştergere a parbrizului cu ajutorul a două perii ce se mutau în sus şi în jos.
John R. Oshei (1886-1968) pune bazele Corporaţiei Tri-Continental în anul 1917 ( compania – TRICO a zilelor noastre) . Această companie a introdus primul ştergător de parbriz Rain Rubber (Cauciuc de ploaie) pentru fante, parbrizul în două piese găsit pe multe automobile la acea vreme. În prezent, Trico Products este unul dintre cei mai importanţi producători mondiali de ştergătoare de parbrize, sisteme de ştergătoare şi rezerve. Inventatorul William M. Folberth a aplicat pentru un brevet pentru un dispozitiv automat de ştergere a parbrizelor în 1919, care i-a fost acordat în 1922. Acesta a fost primul mecanism automat. Compania Trico a stabilit mai târziu un litigiu cu Folberth şi a achiziţionat compania lui Folberth. Sistemul automat a devenit rapid un echipament standard pe automobile. La sfârşitul anilor 1950, existau ştergătoare de parbriz automate pe toate vehiculele moderne. Ştergătoarele funcţionau în mod automat, trecând de două sau de trei ori pe parbriz atunci când butonul de funcţionare era apăsat. Astăzi ştergătoarele se bazează pe acelaşi principiu de funcţionare, dar un cronometru electronic este folosit pentru a porni şi opri ştergătoarele la un anumit interval de timp.
În anul 1970 au fost puse în aplicare pentru prima dată ştergătoarele de faruri şi cele plasate în spatele automobilului. Primele modele de ştergătoare de parbriz cu senzor de ploaie au apărut pe la sfârşitul secolului XX. Ştergătoarele conectate la un rezervor cu lichid pentru spălare a parbrizului au apărut în jurul anului 1931 şi au fost dezvoltate de un şofer de curse uruguayan şi mecanic auto care se numea Hector Suppici Sedes.
Aproape toate autovehiculele, inclusiv trenuri, ambarcaţiuni şi unele aeronave sunt dotate cu astfel de dispozitive, care au devenit o cerinţă legală.

Sursa – http://www.agerpres.ro/ – AGERPRES / (Documentare, editor: Marina Bădulescu).

Pilkington recomanda stergatoarele auto premium produse de TRICO-UK, fiind unic importator in Romania.

Pilkington Automotive Romania prin reteaua nationala de centre de parbrize in toate cele 25 locatii pune la dispozitia clientilor sai, gama de stergatoare auto produse de TRICO,  binecunoscutul producator de stergatoare auto, ansamble si subansamble ale sistemului de spalare al parbrizelor auto cu sediul central in Regatul Unit al Marii Britanii, cu linie de productie in Mexic.TRICO are pana in prezent o experienta de peste 100 de ani in domeniul accesoriilor auto destinate geamurilor auto, calitatea acestora fiind Premium cu un cost de achizitie mult mai redus.

In Romania, Pilkington Automotive distribuie gama de stergatoare TRICO FLEX, gama care are in componenta sa pentru fiecare tip de stergator toate dispozitivele speciale de fixare pentru bratele de stergatoare specifice fiecarui model sau marca auto.

Recomandam la inlocuirea fiecarui parbriz Pilkington montajul stergatoarelor TRICO, in caz contrar prin folosinta unor stergatoare uzate si imbatranite se poate deterioara noul parbriz prin provocarea zgarieturilor fine ce produc in final o calitate a vizibilitatii prin parbriz total redusa.

Mai multe detalii privind, inlocuirea parbrizelor, lunetelor si geamurilor laterale precum si a disponibilitatii stergatoarelor TRICO specifice modelului de autoturism detinut pe :  

WWW.PARBRIZE.RO 

Pentru detalii, oferte de pret, si consiliere clienti

apelati numarul unic cu tarif normal –  *9900

sau pe email la adresa –   CallCenterPilkingto@ro.nsg.com.

Echipa Pilkington Romania.