Callcenter Parbrize Pilkington

*9900 (Tarifare normală)

Tehnologia ADAS – sistemele de asistenta si siguranta pentru sofer

Tehnologia ADAS, sistemele de asistență si siguranta pentru șofer

ADAS sau Advanced Driver Assistance Systems reprezintă o familie de sisteme de siguranță care au proiectatate să colaboreze pentru a automatiza și îmbunătăți siguranța vehiculelor, avertizand șoferul privind potentiale pericole din trafic și pentru a evita coliziunile. Unele caracteristici ale sistemelor de asistare a conducătorului auto includ: adaptarea controlului vitezei de croazieră, sisteme de evitare a coliziunilor, conectarea telefoanelor inteligente pentru apelare rapidă, frânare automată și încorporarea datelor GPS / trafic etc.


Ce tipuri de sisteme ADAS există?

Unele optiuni din tehnologia ADAS sunt acum ca echipare standard pe modelele noi de autovehicule, iar altele sunt opționale, însă majoritatea, dacă nu toate, sistemele din cadrul ADAS se încadrează în aceste categorii:

Adaptive – sisteme care se schimba / se adaptează in functie de rulajul pe drumuri si mediul înconjurător.

Automatizate – sisteme care preiau și îndeplinesc anumite funcții pe care un șofer nu le poate face în siguranță .

Monitorizare – sisteme care utilizează senzori, camere de luat vederi sau alte mijloace de observare a zonei înconjurătoare sau de conducere a vehiculului și evaluează dacă este necesară o corecție. .

Avertizare – sisteme care avertizează șoferul asupra posibilelor probleme legate de conducerea proprie sau conducerea altor persoane care ar putea crește riscul de rănire a celor din vehicul .

Iată câteva exemple de sisteme specifice ADAS, care marea majoritate se regasesc montate pe parbriz:

Pilotul automat (ACC)

Farurile adaptive pe drum

Controlul adaptiv al luminii

Sistemul automat de frânare (ABS)

Parcare automată

Radare pentru unghi mort

Radare pentru pietoni

Radare de proximitate

Detectarea somnolenței șoferului

Sistemul de evitare a coliziunilor

Avertizarea anticipată de coliziune

Pastrarea traiectoriei pe banda

Avertizare traiectorie depasita din banda

Autovehiculul meu are in dotare tehnologie ADAS ?

Este important să știți dacă autovehiculul dumneavoastra are optiuni din tehnologia ADAS deoarece acestea vă ajută la îmbunătățirea siguranței rutiere și vă poate pune în pericol daca atunci cand unul din sistemele ADAS echipate pe masina vreunul dintre aceste sisteme aflate pe parbriz nu functioneaza in parametrii sau dacă parbrizul  are nevoie de reparații sau înlocuire.

Dacă parbrizul dumneavoastra este deteriorat și necesită înlocuire, asigurați-vă că ați verificat împreună cu personalul calificat al sediilor Pilkington o identificare corecta a parbrizului pentru ca sistemele ADAS care sunt montate pe parbriz să fie reinstalate și recalibrate pentru functionarea conforma acestora. Parbrizul este partea cea mai importantă pentru montajul si fixarea sistemelor de siguranță interconectate pe autovehiculului dumneavoastra și ar trebui reparat sau înlocuit imediat daca acesta prezinta deteriorare pentru ca sistemele auxiliare de siguranță care au un rol esential sa functioneze exact cum au fost concepute in menținerea șoferului și a pasagerilor în deplina siguranță.

Pilkington, liderul in productia de sticla destinata domeniului auto, remarcat pe plan mondial in productia de parbrize , geamuri laterale si lunete auto originale, este furnizorul de prim montaj al  marilor producatori  de autoturisme ca BMW, MERCEDES, TOYOTA, VOLKSWAGEN, AUDI, HONDA, FORD,OPEL,VOLVO, LAND ROVER si RANGE ROVER, PEUGEOT, RENAULT , al producatorilor de autovehicule de transport marfuri si persoane ca MAN, VOLVO, SCANIA, DAF, MERCEDES BENZ, RENAULT,NEOPLAN,VDL,SETRA s-a ridicat permanent la standardele impuse de fabricantii auto implementand pentru parbrizele produse, cerintele in domeniul tehnologiei ADAS, produse finite de calitate Premium atat pentru liniile de productie auto cat si pentru piata aftermarket unde clientii pot gasi cu usurinta toate modelele de parbrize , geamuri laterale si lunette auto echipate de prim montaj pe modelele de referinta.

Dacă va aflați în situația de a avea un geam, luneta sau parbriz spart, trebuie sa știți ca Pilkington Automotive Romania este lider in furnizarea și montajul geamurilor auto de calitate Premium de prim-montaj originale la preturi promoționale.
In cele 27 centre de parbrize naționale beneficiati de servicii de montaj adecvate oferite de personalul profesionist al companiei. 
Tot în cele 27 centre de parbrize din rețeaua națională executam oferim consultanta în constatarea și decontarea directa pe Casco a daunelor geamurilor auto.
Pilkington ofera clientilor sai consiliere și garanție tuturor serviciilor prestate precum și geamurilor auto comercializate.

Principalele servicii oferite clienților noștri sunt:

Durata montaj autoturisme – 3 ore
Garantie 24 luni la deformatii optice, infiltratii de apa si exfofieri de strat.
Garantie montaj – 30 zile.
27 sedii de montaj, constatari daune si decontare pe Casco.
Plata Cash, Card, Card Avantaj în 3 rate egale fără dobânda de la Credit Europe Bank în toate sediile Pilkington Romania.


Pilkington Automotive Romania este partener direct si beneficiaza de decontare directa cu societatile de asigurare emitente de polite de asigurare de tip CASCO.
Pentru inlocuirea unui parbriz in regim Casco aveti nevoie de urmatoarele documente:
certificat de inmatriculare (talon)
carte de identitate
permis conducere
polita casco – copie
imputernicire – dupa caz de la proprietar( de la firma leasing catre societatea utilizatoare sau persoana/reprezentant utilizator)
imputernicire – dupa caz de la proprietar( de la societatea comerciala catre persoana/reprezentant utilizator).

Poti apela direct pentru informatii, dispecerii celor 27 locatii ale Pilkington Romania din rețeaua națională de centre de parbrize la numerele de telefon din lista ce se regaseste AICI