Callcenter Parbrize Pilkington

*9900 (Tarifare normală)

Sistemele ADAS, noile dotari standard ale masinilor

Sistemele ADAS, sistemele avansate de asistență a șoferilor, sunt si vor deveni in viitorul apropiat echipamente de siguranta in dotarile standard ale masinilor.

Sistemele ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) de ultima generatie, functionale cu ajutorul camerelor video, senzorilor si radarelor care sunt montate pe parbrize, minimizeaza orice pericol gratie unui arsenal de sisteme concepute pentru Siguranta.

Pentru centrele de parbrize, unde sunt efectuate lucrari de inlocuire a parbrizelor si pentru specialiștii instruiti in montajul acestora este esențial să existe un echipament profesional care să permită tehnicienilor să restaureze funcționarea corectă a sistemelor, efectuând diagnosticari si calibrări precise a sistemelor de siguranta echipate pe parbrizele masinilor.

Tehnologia si inovatia implementate in sistemele avansate de asistenta a soferilor au rolul de a asigura siguranta conducatorului auto , pasagerilor, dar si a celorlalti participanti la traficul rutier.
Omiterea parcurgerii sau realizarea necorespunzatoare a etapei de diagnosticare si calibrare din procesul tehnologic de inlocuire a unui parbriz la o masina dotata cu aceste sisteme poate de fapt să compromită serios siguranța vehiculului și functionalitatea conforma a acestor sisteme de asistenta.

Pilkington a demarat un amplu proces de investitie in tehnologizarea serviciilor de montaj parbrize.
Incepand din 2019, personalul Pilkington Automotive Romania efectueaza toate etapele de diagnosticare, setare si calibrare cu ajutorul testerelor-diagnoza marca TEXA la shimbarea parbrizelor dotate cu sistemele ADAS.

Sistemul RCCS (Radar and Camera Calibration System) este solutia completa, profesionala dezvoltata de TEXA dedicata specialistilor in inlocuirea parbrizelor modelelor auto multi marca. Este ideal pentru efectuarea tuturor operatiunilor de calibrare a video-camerelor si radarelor.

RCCS este compus din:

-un cadru principal robust reglabil electric in inaltime si usor de transportat in jurul atelierului datorita rotilor sale pivotante;

-o bara de ajustare, echipata cu o placa reflectorizanta si doua oglinzi;

-doua dispozitive practice de auto-centrare, un sistem inovator care trebuie fixat instantaneu pe roata, complet cu indicatoare laser si scari graduale care asigura cea mai mare precizie la alinierea vehiculului.

Acest echipament tehnologic permite sa pozitionam RCCS cu usurinta, cu precizie absoluta si in siguranta, in conformitate cu cerintele diversilor producatori.

RCCS este modular, deoarece este compatibil cu toate panourile TEXA, cu posibilitatea de a alege numai panourile necesare, pe baza nevoilor operatorului.

RCCS este soluția TEXA pentru calibrarea camerelor și a radarelor și permite funcționarea pe sisteme electronice delicate de asistență a șoferului, cum ar fi:

✔ Asistenta la franare si coliziune

✔ Detectarea pietonilor

✔ Avertizare pentru iesire de pe banda de rulare

✔ Recunoașterea indicatoarelor rutiere

✔ Asistență la parcare si parcarea autonoma

✔ Camere video 360 de grade

✔ Control adaptiv al vitezei de rulare

✔ Sistem de viziune de noapte

RCCS se combină perfect cu software-ul de diagnosticare IDC5, care ghidează tehnicianul pas cu pas în următoarele faze:

 • Recunoașterea automată a vehiculului
 • Poziționarea corectă a vehiculului în raport cu dispozitivul, datorită prezenței fișierelor de ajutor dedicate special dezvoltate pentru fiecare vehicul
 • calibrări și reglaje
 • raport tipărit al calibrărilor efectuate.
  Pe lângă echipamentele intrate in dotarea atelierelor din reteaua Pilkington Centru de Parbrize, specialistii din cadrul companiei au parcurs cursurile de instruire ADAS cu privire la modul de efectuare a operațiunilor în conformitate cu standardele stabilite de producătorii de vehicule.
  Utilizand echipamentele RCCS oferite de TEXA in sediile noastre, beneficiile pentru personalul atelierelor de montaj fac ca acestia să:
 • să ofere si sa aibă o soluție completă pentru toate sistemele ADAS echipate pe parbrizul vehiculului,
 • să intervină asupra sistemelor de asistență la conducere într-un mod simplu și sigur.
 • sa efectueze restabilirea functionarii corecte a sistemelor ADAS cu o precizie excelenta, efectuand calibrari statice si dinamice si asigurand o acoperire larga a domeniului CAR & TRUCK, pentru modelele marcilor auto ca ALFA ROMEO, BMW, AUDI, CHEVROLET, FIAT,FORD, JEEP, KIA/Hyundai, HONDA, INFINITI, LEXUS, MAZDA, MERCEDES, MITSUBISHI, NISSAN, OPEL, PEUGEOT, RENAULT/SMART, SUBARU, TOYOTA, VOLKSWAGEN, VOLVO, IVECO, MAN, RENAULT TRUCK, SCANIA, VOLVO TRUCKS.
 • Pilkington Automotive Romania este urmatorul agent comercial in ierarhia reprezentantelor marcilor auto existente in Romania care comercializeaza elemente vitrate avand la baza toate certificarile si omologarile conform legislatiei interne si internatioanle, fiind permanent in conformitate cu prevederile si standardele impuse de constructorii marcilor auto existe pe piata auto.
  Misiunea firmei pe piata romaneasca este de a activa ca un partener credibil si de lunga durata in domeniul distributiei si a montajului de geamuri auto.
  Strategia grupului este atragerea si satisfacerea consumatorului final prin servicii complete, la cel mai inalt nivel calitativ.
  Viitorul pentru noi inseamna adaptarea permanenta la noile exigente ale clientilor. Investitia in perfectionare ne va deosebi permanent de competitori.