Callcenter Parbrize Pilkington

*9900 (Tarifare normală)

Pilkington – 13 ani de experienta incontestabila in montajul parbrizelor modelelor marcii Ford in Romania.

În  anul 1914 parcul auto al României de­păşea 1000 de automobile. Mai mult de două treimi dintre acestea au fost distruse în Primul Război Mondial. După terminarea războiului, parcul auto a crescut prin importuri de la pro­ducători străini ca: Ford, Chevrolet, Renault şi General Motors. În 1936 erau 25876 automobile dintre care pes­te 73% erau produse de companii americane. La acest procent ridicat a contribuit şi fabrica Ford din România, un joint venture din Bucureşti.

Ford Motor Company şi-a început relaţiile cu România în anul 1928, atunci când Andrei Popovici, secretarul Legaţiei Române la Washington, îi decernează lui Henry Ford un înalt ordin al Casei Regale ca ”binefăcător al omenirii, pentru dezvoltarea industriei, a relaţiilor sociale şi internaţionale”.

În 1931, Ford deschide o firmă de vânzări în România, iar un an mai târziu, în 1932, Guvernul României comunică filialei Ford din Anglia (care patrona firma din România) disponibilitatea de a deschide la Bucureşti o linie de asamblare.
 
Astfel, ca urmare a acestei invitaţii, în 1935, Ford a achiziţionat un teren în cartierul bucureştean Floreasca, unde a construit o uzină modernă, dotată cu prima linie de montaj operaţională din Europa de Est avand peste 100 de muncitori, care putea asambla anual 2.500 de automobile şi camioane. Aceasta a început asamblarea modelului Ford 1935 care era echipat cu un motor V8 de 60 CP şi avea un număr de şase locuri. Producţia a con­tinuat şi cu alte modele de Ford.
 
Ford România organiza cursuri de specializare pentru inginerii săi. Astfel se urmărea ca piesele să fie fabricate şi montate în întregime în fabrica din Floreasca sub stricta observaţie a specialiştilor. Pregătirile pentru acest pas important au început din 1939, când mostre de tapiţerie, acumulatori, şuruburi, vopsea şi alte repere, fabricate în România, fuseseră trimise la Detroit spre examinare şi sosiseră înapoi cu observaţiile corespunzătoare; sub acest aspect, investiţiile Ford se ridicau la zeci de milioane de lei.

Răspândirea automobilelor Ford pe glob s-a datorat fiabilităţii, preţului şi nu în ultimul rând, versatilităţii extraordinare.
Cel de-al Doilea Război Mondial a afectat însă operaţiunile din România, iar în 1940 a devenit evidentă lipsa de lichidităţi pentru importul de vehicule şi piese de schimb din SUA. Astfel, în primul trimestru al anului 1940, Ford România a vândut toate automobilele pe care le avea în stoc, iar mai târziu a fost epuizat şi stocul de camioane. În martie 1940, nu au mai existat alte importuri din SUA, iar fabrica a început să execute exclusiv comenzi ale armatei române, care deţinea un parc considerabil de camioane Ford V8 4×4.
Odată intrată în sfera de influenţă a Germaniei, importurile României din SUA şi Marea Britanie au încetat, iar prin instalarea austriacului Wachner la conducerea fabricii, aceasta era practic condusă de filiala din Köln. Astfel, fabrica din Floreasca onora cererile armatei germane şi române şi oferea unităţi mobile de reparaţii pe frontul de razboi.
 
Ford Motor Company a revenit în România în 2007, de data aceasta nu la Bucureşti, ci la Craiova, cumpărând pachetul majoritar de acţiuni al Automobile Craiova şi preluând în martie 2008 uzina Automobile Craiova. La 85 de ani de la primul Ford fabricat în România, în septembrie 2009 a ieşit de pe linia de fabricaţie din Craiova primul Ford Transit Connect de culoare albă, care a fost donat spitalului municipal din Craiova.

Ford a transformat uzina de la Craiova într-una dintre cele mai moderne din Europa, intr-un proces constant de dezvoltare care a inceput inca din anul 2007 care continua si in prezent. In uzina Ford Craiova lucrează acum 4.500 de oameni care anul trecut au produs aproape 150.000 de maşini şi 300.000 de motoare, iar în urma investiţiilor, în ultimul an au fost instalaţi în uzină 150 de noi roboţi. Ford Romania este al doilea cel mai mare exportator de autovehicule al României. Dupa incetarea productiei modelului Ecosport, al doilea model fabricat la Craiova noul Ford PUMA lansat la sfarsitul anului trecut va face ca producţia sa creasca un volum de 250.000 de maşini anual.

Incepand din anul 2007 de cand Ford a revenit pe piata din Romania, preluand Automobile Craiova, compania Pilkington Automotive Romania SA cu sediul central la Cluj si cu o retea nationala de 27 Centre de Parbrize, la momentul respectiv dar si in prezent, liderul de piata in domeniul comercializarii si montajului de parbrize, geamuri laterale si lunete auto, membra a grupului nipon NSG, a inregistrat adevarate recorduri absolute la comercializarea si montajul de elemente din sticla cum sunt parbrizele, geamurile laterale si lunete auto pentru intreaga gama de modele produse de FORD provenite din export sau din productia interna.

Analizand arhiva din anul 2007 pana in prezent in cadrul companiei noastre am inregistrat un numar total de peste 25000 parbrize comercializate si montate pe modelele Ford in cadrul retelei nationale – Centru de Parbrize.

Aceste cifre au la baza parteneriatul de peste 50 de ani la nivel mondial dintre Pilkington ca principal furnizor de elemente vitrate pentru modelele produse de Ford.

Pilkington este recunoscut ca furnizorul de parbrize, geamuri laterale si lunete OE si OEM pentru modelele Ford, elementele OE FORD si cele OEM fara logo Ford destinate pietei de piese auto au aceleasi caracteristici si standarde de calitate, fiind produse pe aceleasi linii de turnare si debitarea a sticlei produsa de Pilkington destinata domeniului auto.

25000 parbrize comercializate si montate in forma de achizitie cash, card sau montate in baza politelor de asigurare Casco emise de companiile de asigurari pentru modelele Ford in decursul a 13 ani, sunt cifre care reprezinta experienta noastra incontestabila in domeniul comercializarii si montajelor de parbrize auto pentru modelele marcii Ford si a celorlalte marci auto.

Pilkington Automotive Romania detine in fiecare sucursala Pilkington Centru de Parbrize stoc permanent disponibil pentru toate modelele marcii FORD, dar si pentru pentru marcile auto existente pe piata romaneasca, pentru toate modelele de Renault, Volkswagen, Bmw, Mercedes, Audi, Opel, Peugeot, Fiat, Skoda, Seat, Toyota, Kia, Hyundai

Este foarte important de retinut ca fiecare sucursala Pilkington din reteaua Centru de Parbrize este autorizata de catre Registru Auto Roman si detine toate certificarile de functionare, comercializare si colaborare cu societatile de asigurari din Romania, avand in fiecare sucursala personal special pregatit si agreat in intocmirea dosarelor de constatari daune cu decontare directa conform procedurilor fiecarei societati de asigurare.

Pilkington Automotive Romania este urmatorul agent comercial in ierarhia reprezentantelor marcilor auto existente in Romania care comercializeaza elemente vitrate avand la baza toate certificarile si omologarile conform legislatiei interne si internatioanle, fiind permanent in conformitate cu prevederile si standardele impuse de constructorii marcilor auto existenti pe piata auto.

La fiecare produs comercializat in reteaua Pilkington veti primi din partea personalului abilitat pe langa documentele fiscale legale si certificatele de conformitate si omologare a produsului respectiv achizitionat, lucru foarte rar intalnit in domeniul comercializarii si montajului parbrizelor, geamurilor auto si lunetelor auto din tara noastra.

Misiunea companiei noastre pe piata romaneasca este de a activa ca un partener credibil si de lunga durata in domeniul distributiei si a montajului de geamuri auto. 
Strategia grupului Nsg, din care Pilkington este membra, este atragerea si satisfacerea consumatorului final prin servicii complete, la cel mai inalt nivel calitativ.
Viitorul pentru noi inseamna adaptarea permanenta la noile exigente ale clientilor. Investitia in perfectionare deosebindu-ne permanent de competitori.

Suntem partenerii companiilor de asigurari Casco, avand 27 centre de constatari daune cu decontare directa.

Avem disponibile pe stoc o multime de repere la PRET PROMOTIONAL pentru toate modelele mărcilor auto, inclusiv parbrize auto Ford.

Poti apela direct pentru informatii, dispecerii celor 27 locatii ale Pilkington Romania din rețeaua națională de centre de parbrize la numerele de telefon din lista ce se regaseste AICI