Callcenter Parbrize Pilkington

*9900 (Tarifare normală)

Parbrizele Pilkington echipare pe cele 8 generatii Volkswagen Golf

Volkswagen Golf Mk1 a fost primul autoturism hatchback al companiei Volkswagen, a fost lansat în luna mai a anului 1974. Predecesorul său era Volkswagen Beetle. Au fost produse peste 4.500.000 de exemplare, nu doar în Germania, ci și în Africa de Sud, Mexic, Australia și SUA.

Ca și predecesorul său, Volkswagen Golf Mk1 s-a dovedit a fi un succes comercial. Din anul 1974, Golf Mk1 a fost unul dintre autoturismele hatchback cu cel mai mare succes din lume. In ceea ce priveste conceptul de parbriz Volkswagen Golf 1, acestea erau construite in forme simple drepte, cu nuanta clara si pe modele echipate cu optiunile vremii respective parbrizele primeau din fabricatie si optiunea de parasolar in diferite nuante.

Conceptul de productie pentru parbriz de Volkswagen Golf 1 a continuat sa fie aplicat si la productia modelului Volkswagen Golf 2.

Volkswagen Golf II a fost a doua generație a modelului de autoturisme Volkswagen Golf, produs de constructorul Volkswagen. Au fost produse autovehicule cu 3 și cu 5 uși. În total, s-au produs 6.300.987 de exemplare, nu doar în Germania ci și în Franta, Tarile de Jos, Regatul Unit, Spania, Austria, Australia, Elvetia, Finlanda, Japonia, Mexic și SUA. Există și versiunea SUV, în lume în total existând 7000 exemplare, precum și versiunea cabriolet.

Primele doua generatii de modele Golf au avut o particularitate comuna si anume montajul pe rama caroseriei cu cheder.

Tehnologia a evoluat odata cu modele produse de Vw si de la a treia generatie Mk3 a primit parbrizul montat cu adeziv din cauciuc special lichid aplicat pe rama caroseriei.

Volkswagen Golf MK3 cea de a treia generație a fost o mașină lansată în Europa în luna noiembrie 1991 (în Regatul Unit după martie 1992). În America de Nord fabricându-se din primăvara anului 1993, cu 2 ani întârziere deoarece au avut probleme la fabricarea carosieriei de tip american. Tipul de caroserie cabrio s-a fabricat până în anul 2002. Golf Mk3 nu a avut un mare succes față de Golf Mk 1 și Golf Mk 2, fabricându-se doar 4.000.500 bucăți.

Incepand cu generatia a 3 a Golf-ului parbrizul a capatat forme curbate si echipare cu parasolar, fabricate din strat dublu de sticla cu folie securizata intre straturi pentru sporirea protectiei oferite soferului si pasagerului fata la impactul frontal.

Volkswagen Golf IV lansat in anul 1999 (sau Volkswagen Golf MK4) a fost cea mai bine vândută mașină în Europa în anul 2001 (deși a ajuns pe locul al doilea, în spatele Peugeot 206, în 2002). Golf MK4 era mai modern și mai bine dotat decât versiunile precedente Mk1, Mk2 și Mk3. Cumpărătorii au avut la dispoziție o gamă largă de caroserii tip cabrio, tip universal, tip special R32 și altele. În total au fost fabricate 4.300.000 unități.

Volkswagen Golf IV a fost înlocuit în 2004 cu Volkswagen Golf V pe piața europeană, dar a continuat să fie fabricat în America de Sud, Mexic și China.

Parbrizele generatiei IV a Golfului au cunoscut evolutia tehnologica, fiind dotate cu inovatoarea  optiune la vremea respectiva – echiparea pentru senzor de ploaie si lumini.

In Romania generatia a 4-a a Golfului a fost si este in continuare preferata romanilor.

In baza de date interna avem mii de inregistrari ale cautarilor pe site-ul nostru pentru parbriz Golf 3 , parbriz Golf 4, parbriz Golf 5 , parbriz Golf 6 , parbriz Golf 7 dovada clara ca Golful, indiferent de generatie a fost si este un model cautat preferat si detinut de romani.


Volkswagen Golf VI, a șasea generație a Volkswagen Golf și succesorul Volkswagen Golf Mk5. Acesta a fost dezvăluit la Salonul Auto de la Paris în octombrie 2008. Vehiculul a fost lansat pe piața europeană în iarna anului 2008. Deși lansat sub denumirea de Mk6, noul model a fost de fapt un facelift complet modificată a modelului anterior. În ianuarie 2013 (în UE), a fost înlocuit de Volkswagen Golf Mk7.

Volkswagen Golf 7 , generatia a saptea fost prezentat publicului cu ocazia unui eveniment special la Berlin în data de 4 septembrie 2012. A șaptea generație VW Golf a fost dezvoltat pe platforma MQB (a treia generație) comună cu Audi A3, SEAT León și Škoda Octavia.


Golf 7 ofera noi optionale inovative echipate si montate pe parbrize.

Pilkington este furnizorul de parbrize, geamuri laterale si lunete auto pentru productia modelelor Volkswagen si are o colaborare in domeniu de peste 40 de ani.

Evolutia tehnologiei in materie de siguranta a adus in echiparea modelelor Volkswagen optiuni ca –

 • Autopilot adaptiv ACC care urmărește păstrarea distanței constante față de mașina din față
 • City Emergency Braking – frână automată de urgență pâna la 30 km/h
 • Lane Departure Assist – avertizare la părăsirea benzii de rulare
 • Traffic Sign Recognition – recunoasterea semnelor rutiere
 • Sistemul de monitorizare a nivelului de oboseală al celui de la volan
 • Sistemul de asistență la parcare cu vedere de sus numit OPS.
 • Despre Parbrizele Pilkington este foarte important de retinut ca…
 • …  sunt proiectate conform specificaţiilor producătorilor marcilor auto, ţinându-se cont de cerinţele întregii game de modele, în aşa fel încât să poată fi păstrat efectul de stabilitate în structura automobilului.
 • …  asigură restaurarea siguranţei operaţionale şi funcţionale, după interventii de reparatie la caroserie.
 • …  permit reparaţii şi instalări rapide, sigure şi mai economice, deoarece se potrivesc perfect.
 • …  asigură protecţie UV eficientă, stabilita in conformitate cu normele legislative in vigoare.
 • …  oferă o călătorie confortabilă, graţie proprietăţilor excelente de antifonare. 
 • …  sunt disponibile într-o gamă variată de nuanţe de culoare a sticlei şi nuanţe de culori integrate in sticla parbrizului sub denumirea de echipare cu parasolar.
 •  

In piata autohtona cand ne referim la anume modele de parbrize inregistram permanent in statisticile noastre recorduri absolute la solicitarile din partea clientilor nostri pentru modelele de parbriz Volkswagen Golf 4, parbriz Volkswagen Golf 5, parbriz Volkswagen Golf 6, parbriz Volkswagen Golf 7, parbriz Volkswagen Golf  8, parbriz Volkswagen Passat B5, parbriz Volkswagen Passat B6, parbriz Volkswagen Passat B7, parbriz Volkswagen Passat B8, parbriz Volkswagen Polo 9N, parbriz Volkswagen Polo, parbriz Volkswagen UP, parbriz Volkswagen Tiguan, parbriz Volkswagen Touareg, parbriz Volkswagen Amarok, parbriz Volkswagen Arteon, parbriz Volkswagen Eos, parbriz Volkswagen Touran, parbriz Volkswagen Caddy, parbriz Volkswagen Transporter, parbriz Volkswagen Crafter,

“Parbrize Volkswagen Bucuresti” ,  “Parbrize Auto Volkswagen” si “Parbrize Volkswagen” sunt printre cele mai rostite fraze in domeniul nostru de activitate de comunicare directa a clientilor companiei noastre si sunt dovada ferma ca Volkswagen si modelele sale din parcul auto din Romania sunt printre cele mai raspandite unitati auto din gama premium existente.

Pilkington Automotive Romania prin reteaua nationala Centru de parbrize detine in stocuri toata gama de modele de parbrize destinate modelelor marcii Volkswagen.

Pilkington Automotive Romania este urmatorul agent comercial in ierarhia reprezentantelor marcilor auto existente in Romania care comercializeaza elemente vitrate avand la baza toate certificarile si omologarile conform legislatiei interne si internatioanle, fiind permanent in conformitate cu prevederile si standardele impuse de constructorii marcilor auto existe pe piata auto.Este foarte important de retinut ca fiecare sucursala Pilkington din reteaua Centru de Parbrize este autorizata de catre Registrul Auto Roman si detine toate certificarile de functionare, comercializare si colaborare cu societatile de asigurari din Romania, avand in fiecare sucursala personal special pregatit si agreat in intocmirea dosarelor de constatari daune cu decontare directa conform procedurilor fiecarei societati de asigurare. Suntem partenerii companiilor de asigurari Casco, avand 28 centre de constatari daune cu decontare directa.


Misiunea firmei pe piata romaneasca este de a activa ca un partener credibil si de lunga durata in domeniul distributiei si a montajului de geamuri auto.
Strategia grupului este atragerea si satisfacerea consumatorului final prin servicii complete, la cel mai inalt nivel calitativ.
Viitorul pentru noi inseamna adaptarea permanenta la noile exigente ale clientilor. Investitia in perfectionare ne va deosebi permanent de competitor.

Puteti solicita informatii despre parbrize Audi privind disponibilitatea si compatibilitatea pentru modelul dumneavoastra apeland numarul de telefon *9900 sau pe email la adresa callcenterpilkington@ro.nsg.com