Callcenter Parbrize Pilkington

*9900 (Tarifare normală)

Gacha – Primul autobuz urban autonom echipat cu sticla Pilkington

Gacha – First Autonomous Shuttle Bus

Prototipul a fost prezentat publicului din Finlanda la Helsinki, pe 8 martie 2019. După prezentarea ofciala, autobuzul autonom Gacha va începe faza finală de testare, operând un serviciu transport pasageri în trei orașe finlandeze, ca Espoo,Vantaa, Hämeenlinna.

Autobuzul autonom Gacha are urmatoarele principale specificatii:

Dimensiuni: 4,5 * 2,5 * 2,8 m (L * W * H)

Capacitate: 10 locuri, 6 în picioare

Viteza maxima: 40 km / h autonom

Tractiune : 4WD electric

Autonomie: 100 km cu încărcare rapidă. Încărcarea fără fir ca opțiune

Conceput ca o capsulă ca de jucărie, o formă universală care întruchipează bucurie și entuziasm, destinata zonelor de trafic urban, de la o astfel de imagine s-a născut designul autobuzului GACHA.

GACHA, impreuna cu o hartă digitală și o tehnologie de detectare, este un autobuz „autonom” care funcționează în orice condiții meteorologice, cum ar fi ploaia, ceată și zăpada.

MUJI, un lant de afaceri japoneze, avand va element definitoriu  „o viață plăcută” aplicat cu succses în mai multe țări și regiuni ale lumii, participă la acest proiect ca partener de design cu cei de la Sensible4 fiind cei care au conceput modelul Gacha.

La acest proiect participa si finlandezii de la FlexBright care au integat un sistem iluminare si mesaje prin tehnologia led integrate in parbrizele si geamurile laterale furnizate de Pilkington.

Este binecunoscut faptul ca Flexbright, sunt finlandezii care au revolutionat tehnologia LED integrandu-o cu succes in parbrizele si geamurile laterale produse de Pilkington, minimalizand aceasta tehnologie la nivel de grosime a unei folii care cu usurinta a fost integrata intre straturile de sticla a parbrizelor si geamurilor laterale.

Toata aceasta tehnologie a fost preluata de Muji si a fost integrata in primul Shuttle Bus autonom oferind un sistem de comunicare interactiv.

Autovehiculele autonome au creat libertatea de mișcare, dar au redus si dificultatile în utilizare in sistemul automom de condus.

GACHA urmărește „mobilitatea comună”,fiind un nou tip de transport public care oricine îl poate folosi în mod egal și ușor.

În zonele urbane, rețelele de transport sunt deja bine dezvoltate. Dar, există încă multe regiuni din lume fără mijloace suficiente de transport.

Într-o societate în curs de îmbătrânire, problemele precum lipsa de șoferi vor crește.

GACHA demonstrează potențialul său puternic de a fi un mijloc mai sigur și mai ușor de transport, nu numai în zonele urbane, ci și în suburbiile și regiunile care au suferit declinul populației.

Un sistem total autonom rulează în timp ce urmărește precis o hartă digitală, la fel ca o retea de cale ferată invizibilă.

GACHA nu poate conduce numai pe un traseu fix, acesta poate funcționa mai eficient prin reacția la solicitările utilizatorului și prin găsirea unui traseu optim.

GACHA poate lua chiar și un traseu care include benzi înguste, care în mod normal sunt dificil pentru trecerea autobuzelor obișnuite.

Interiorul spațios, fără scaun pentru șofer, oferă o plimbare confortabilă, cu scaune dispuse în stil rotund. De asemenea, poate apărea o conversație naturală între oamenii care călătoresc împreună.

GACHA se conectează perfect cu serviciile de transport existente.

Utilizând o apliatie, puteți selecta cele mai bune metode de traseu și de transport în funcție de situație și puteți transfera cu ușurință între diferite servicii de transport.

GACHA nu numai că poartă persoane, ci poate și să ofere diverse servicii.

Aceasta va fi utilă în special în zonele cu mobilitate redusă, în zonele suburbane, precum și în regiunile care au suferit scăderea populației în cazul în care există puține supermarketuri și facilități publice.

Mobilitatea facilă și flexibilă va duce la nașterea întâlnirilor dintre oameni, aglomerații pline de viață și noi forme de comunități locale.

Propunandu-si sa aduca „o viață plăcută” multor oameni, autobuzele drăguțe rotunde vor calatori in viitor în jurul orașelor.

GACHA își propune să fie o platformă care aduce pe langa confort,autonomie si socializare isi dorestesa ofere pace și fericire utilizatorilor sai.

www.parbrize.ro