Callcenter Parbrize Pilkington

*9900 (Tarifare normală)

Dacia Spring Electric Showcar – revolutia electrica oferita de Dacia.

Dacia Spring – Dacia a publicat primele imagini cu mașina electrică a producătorului de la Mioveni!

Dacia este un brand al Renault Group, prezent în 44 de țări, în principal în Europa și bazinul mediteranean. Fondata în România, în 1968, marca a fost cumpărată și reînviată de către Grupul Renault în 2004 cu modelul Logan. Dacia are cele mai bune autoturisme din punct de vedere valoric pe piață. Cu numele sale iconice – Logan, Sandero și Duster – brandul are a fost un succes comercial uriaș. În 2019, Dacia a înregistrat recordul vânzărilor anuale cu 737.000 de vehicule vândute, ducându-și baza de clienți la aproape 6,5 milioane de clienți.

Potrivit lansarii de anul trecut a modelului electric Renault K-Ze, modelul produs si comercializat deocamdata doar in China si Coreea, Dacia Spring va avea la baza caroseria lui K-ZE.

Conform echiparii lui K-ZE, modelul Dacia Spring va avea capacitatea bateriei de 26.8 kWh iar aceasta va alimenta un motor electric de 45 CP care ofera o viteza maxima de 105 Km/h. Autonomia estimata este de 200 Km in ciclu WLTP – 57% urban, 25% suburban, 18% autostrada.

Dacia Spring va fi prevazuta cu 4 locuri si va fi o masina destinata in special traficului de oras, si asta si datorita dimensiunilor mai mici fata de cele ale modelului autohton Dacia Sandero.

Desi inca nu avem date oficiale referitoare la pret, se estimeaza ca acesta se va ridica undeva la valoarea de 15000 Euro inainte de reduceri si subventii, adica in Romania ar putea ajunge sa coste sub un Sandero sau un Logan prin programul Rabla Plus. Conform oficialilor Dacia, primele livrarile vor incepe a fi realizate incepand din 2021 .

In ultimii 7 ani, evolutia pietii auto romanesti in materie de inmatriculari masini electrice este incurajatoare.

In continuare, costul de achizitie al unui model electric si lipsa unei retele de statii de incarcare raspandita la nivel national sunt principalele motivele pentru care romanii inca prefera masininile cu combustie cu ardere interna.

Statistica ultimilor 7 ani in materie de inmatriculari masini electrice, arata in felul urmator:

  • 2013: 4 unitati
  • 2014: 7  unitati
  • 2015: 24 unitati
  • 2016: 74  unitati
  • 2017: 137  unitati
  • 2018: 605 unitati
  • 2019: 1.506 unitati

Raportat la domeniul nostru de activitate, comercializarea si inlocuirea de parbrize, Pilkington Automotive Romania are o experienta de peste 15 ani de activitate dedicat clientilor posesori ai modelelor Dacia.

Vom urmari domeniul auto si noile modele electrice ce vor aparea pe piata auto romaneasca si va vom tine la curent cu noi informatii.