Callcenter Parbrize Pilkington

*9900 (Tarifare normală)

Audi si parbrizele Pilkington – Progres prin Tehnologie

AUDI AG, cunoscut simplu ca Audi, este un producător de automobile din Germania, cu sediul în Ingolstadt, landul Bavaria. Capitalul societății Audi este deținut aproape în totalitate (99,14%) de Grupul Volkswagen.

În luna iulie 1910, este fabricat primul Audi la uzinele din Zwickau, și în anul 1915 a fost fondată firma Audi Werke AG de catre inginerul August Horch.

Marea criză economică din anul 1932 a făcut că uzinele Audi, DKW, Horch și Wanderer să se unească sub semnul celor patru inele numindu-se Auto Union AG, cu sediul la Chemnitz. Cele patru mărci erau vândute sub noua denumire „Auto Union”, dintre care marca Audi avea partea cea mai mică de vânzare.

În anul 1938 cifra de afaceri a producției de automobile a firmei Auto Union AG pe producția totală de automobile din Germania a fost următoarea: DKW 17,9%, Wanderer 4,4%, Horch 1,0% și Audi 0,1%.

Înainte de al Doilea Război Mondial, Auto Union folosea ca siglă patru cercuri intersectate. Cercurile simbolizează cele patru companii unite.

Sigla Audi constă din patru cercuri suprapuse, ele reprezentând cele patru mărci membre ale firmei Auto Union. Sigla simbolizează contopirea Audi cu DKWHorch și Wanderer: primul cerc reprezintă Audi, al doilea reprezintă DKW, al treilea este Horch, iar ultimul, Wanderer.

În anul 1970, Volkswagen a prezentat marca Audi în Statele Unite ca „modelul anului 1970”.

Prima mașină din acest regim a fost Audi 100, în 1968. Acesta a fost însoțit în 1972 de Audi 80/Fox (care a constituit baza pentru Volkswagen Passat din 1973) și în 1974 Audi 50 (redenumit Volkswagen Polo). Audi 50 a fost din mai multe puncte de vedere nucleul designului, deoarece acesta a fost prima apariție a conceptului VW Golf/Polo, care a dus la o mașină de succes mondial.

În 1980 a fost introdus sistemul de tracțiune quattro la Audi quattro, care era plănuit pentru toate tipurile cu o putere mai mare de 200 CP.

Audi quattro a fost primul automobil german de producție la scară largă cu tracțiune integrală permanentă prin intermediul unui diferențial central. Este frecvent menționat ca Urquattro („Quattro original” sau „primar”). Asemenea vehicule au fost fabricate în număr mic (toate construite manual de o singură echipă), dar a fost un model de mare succes la raliuri.

De asemenea din anul 1985 Audi este prima firmă de automobile care produce pe scară largă, la modelul Audi 100 C3, caroserii din tablă zincată. .

În 1986, pe măsură ce modelul bazat pe Passat, Audi 80, începea să capete o imagine de „mașina a bunicului”, a fost lansat modelul Audi 80 B3 (Typ 89),  apoi mai tarziu aparand faceliftul intitulat AUDI 90 cu o vandabilitate bună, unde era introdus și sistemul de siguranță procon-ten. Totuși, dinamica și exteriorul modern erau trase în jos de motorul slab performant, iar pachetul de opționale era oarecum „spartan”.

În anul 1987, Audi a prezentat un model nou, foarte elegant, Audi 80 (Typ 89), care avea însușiri standard superioare, ca de exemplu motor cu cinci cilindrii, care dezvolta o putere de 170 CP.

La sfârșitul anilor ’80, Audi a introdus că prima firmă germană de automobile, după Fiat Croma TD id și Rover Montego, un motor diesel cu injecție directă și grupul de turbosupraalimentare la modelul Audi 100 TDI.

In continuare va prezentam o scurta descriere a modelelor AUDI de actualitate, des intalnite in tara noastra si particularitatile parbrizelor ca parte din domeniul nostru de activitate.

Audi A2 a fost un model din clasa supermini, produsă în Germania din noiembrie 1999 până în august 2005.

Pentru a reduce la maximum greutatea totală, Audi a utilizat masiv aluminiul pentru caroserie şi alte elemente (A2 este primul model la care a fost utilizată tehnologia SpaceFrame după nava amiral A8) şi a reuşit să obţină o greutate de sub 900 kg, o valoare extrem de bună pentru acele vremuri.

O masina premium si o citadina desavarsita, Audi A2 ca parte din echiparea premium a acestui model a fost si furnizarea de parbrize, geamuri laterale si lunete Pilkington. La acest model Pilikington s-a ridicat peste nivelul asteptarilor celor de la Audi oferind Parbrize curbate cu suprafata marita pentru surplus de spatiu in habitaclu si lunetele speciale, unice pentru acest model care includeau si eleronul ca un tot unitar pentru usa portbagajului.

Audi A3 S3 RS3 – este un automobil de familie fabricat de către producătorul german Audi din 1996. Există două generații de A3, ambele având la bază platforma A, a constructorului Volkswagen, care este împărțită cu mai multe modele precum Audi TT, Volkswagen Golf, Caddy și Touran, precum și Škoda Octavia și SEAT León.

Avand o platforma versatila ce a putut fi folosita la productia celorlalte modele ca Skoda Octavia sau Seat Leon,Volkswagen Caddy sau Touran si pachetele de optiuni de confort au fost similare tuturor modelelor.

In cazul elementelor vitrate la care Pilkington a fost furnizor de fabrica de prim montaj pe acest model intalnim parbrizele echipate pentru montarea senzorului de ploaie, parasolarul de nuanta fumurie si mai nou potrivit evolutiei tehnologiei in domeniul sigurantei pe modelul A3 intalnim echiparea cu camera multifunctionala montata in parbriz, optiune ce face parte din pachetul de tehnologie ADAS destinata asistentei si sigurantei soferului.

 A4 S4 RS4 – Audi A4 este un model compact de lux produs de către producătorul auto german Audi din 1994.

Este succesorul lui Audi 80. Prima generație de Audi A4 (cunoscută intern sub numele de Typ 8D) a debutat în 1994, fiind produsă pe platforma auto Volkswagen B platform, care mai era utilizată și pentru producerea celei de-a patra generații de Volkswagen Passat.

Audi A4 B6 a fost modelul care a schimbat fața brandului Audi. Privit înainte ca un oarecare producător de modele din categoria de lux, cu impresionantele îmbunătățiri aduse, AUDI A4 B6 i-a făcut pe clienți să conștientizeze că mai exista un producător german de modele de lux în afară de BMW și Mercedes-Benz.

In ceea ce priveste echiparea la parbriz AUDI A4 B6 a fost modelul care a inceput echiparea cu parbrizele de nuanta verde, cu parasolar fumuriu in zona superiora si echiparea pentru senzorul de ploaie si lumini, elemente furnizate de Pilkington in acei ani de productie.

Actuala versiune B9 a modelului A4 la capitolul tehnologie a noua generatie a lui A4 vine cu noi optiuni de echipare in dotari avand cel mai inovativ pachet de sisteme ADAS – Advanced driver-assistance systems (ADAS) pozitionate la nivelul parbrizelor furnizate pentru echiparea de fabrica de catre Pilkington, liderul mondial in productia, comercializarea si furnizarea de elemente vitrate producatorilor auto.

A5 S5 RS5 –  este un coupé de lux produs de către constructorul german de automobile Audi.

AUDI A5 2017

Audi A5 a fost prezentat pentru prima dată simultan atât la salonul auto Geneva Motor Show cât și la salonul Melbourne International Motor Show pe 6 martie 2007. Audi cataloghează coupé-ul ca un grand tourer pentru a face concurență BMW Seria-3 coupé și Mercedes-Benz CLK-Class.

A6 S6 RS6 – În trecut, Audi 100 era automobilul Audi de dimensiuni medii (numit Audi 5000 în Statele Unite), acesta fiind lansat în trei generații succesive (C1, C2 și C3). În 1994, cea mai recentă generație (C4) de Audi 100 a fost modificat la exterior și re-denumit ca A6, pentru a se potrivi cu noua nomenclatură alfanumerică Audi.

Pe parcursul celor aproximativ doua decenii de comercializare au fost fabricate 5 generatii Audi A6: (1994-1997), (1997-2004), (2004-2011) (2011-2018)  si ce de a 5- a generatie care este prdusa in prezent . Un episod important in evolutia acestui model l-a marcat faceliftul din anul 2008. Fiind vorba de un autoturism premium, siguranta oferita pasagerilor a jucat de-a lungul vremii un rol deosebit de important si aici ultimile 2 generatii fabricate au oferit clientilor sai ultimile tehnologii in domeniul sigurantei, Pilkington prin elemetele vitrate furnizate de prim montaj din fabrica fiind unul din ingredientele esentiale si definitorii in echiparea cu parbrize complexe ca parbrizul atermic cu efect anti UV  sau printre cunoscatori denumit parbriz heliomat, echiparea cu parbrize speciale dotate cu inovativul sistem HEAD-up Display.

In continuare gama de modele existente in Romania intalnim modelele A7 cu versiunile S7 RS7,  A8 cu versiunea (L) si S8.

In gama de modele sport avem tot mai multi pasionati pentru modele ca TT cu versiunile  TTS TT RS si  supercar-ul R8.

AUDI R8

Printre pasionatii de station wagons, romanii au fost permanent atrasi de versiunile modelelor A4 Avant si A6 Avant.

La categoria SUVs/Crossovers parcul auto din Romania are foarte multe unitati din modelele A4 allroad quattro A6 allroad quattro Q2 Q3 RS Q3 Q5 SQ5 Q7 dar si din recentele modele electrice lansate la nivel mondial ca  (e-tron PHEV) SQ7 Q8 e-tron (EV)

Audi e-tron – este primul model SUV 100% electric din gama Audi.

AUDI E-TRON

În pachetul de dotări opționale sunt incluse și oglinzile exterioare virtuale, o premieră în domeniu ca parte integranta din sistemele de siguranta ADAS echipate pe parbrizele din care si Pilkington face parte ca furnizor premium de prim montaj.

In Romania, AUDI este o marca arhicunoscuta, indragita de romani, modele marcii aparand in tara noastra incepand inca din anii 90. Primele cereri de montaj parbrize Audi din tara noastra au fost inregistrate in evidentele noastre incepand din 1995 venite din partea clientilor companiei.

Cand facem referiri la parbrize auto Audi a colaborat in echiparea modelelor sale cu Pilkington ca prim furnizor de elemente vitrate din gama premium timp de peste 40 de ani.

Daca la incepturile marcii si preponderent pana in anii 1995-1998 parbrizele echipate aveau tehnologia de productie simpla, parbrizele au fost drepte pana la modelele anilor 80 apoi dupa anii 80-90 pana in anii 2000, Audi a echipat modelele sale cu parbrizele curbate cu nuante si parasolar inclus in stratul de sticla fapt ce reprezenta la vremea respectiva pe langa celelate optiuni, criteriile de alegere si atractie fata de clientii marcii.

Comparativ cu modelele actuale de parbrize echipate de Audi pentru modelele sale, noile modele beneficiaza de varful tehnologiei aplicate in domeniu, Pilkington se numarandu-se printre furnizorii de tehnologie premium ai marcii, avand un parteneriat consacrat pe calitate si tehnologie oferit de ambele parti.

Vorsprung durch Technik – in traducere – Progres prin Tehnologie – reprezinta sloganul publicitar al Audi AG. Sloganul a fost introdus în ianuarie 1971 in domeniul marketingului si al publicitatii marcii ca dovada ferma a evolutiei si avantajelor tehnologice destinate clientior sai ce au consacrat marca Audi la nivel mondial.

In piata autohtona cand ne referim la anume modele de parbrize inregistram permanent in statisticile noastre recorduri absolute la solicitarile din partea clientilor nostri pentru modelele de parbriz Audi A4 B6, parbriz Audi A4 B7, parbriz Audi A6 C4, parbriz Audi A3, parbriz Audi A5, parbriz Audi Q7, parbriz Audi Q3, parbriz Audi Q5, parbriz Audi Q2.

“Parbrize Audi Bucuresti” ,  “Parbrize Auto Audi” si “Parbrize Audi” sunt printre cele mai rostite fraze in domeniul nostru de activitate de comunicare directa a clientilor companiei noastre si sunt dovada ferma ca Audi si modelele sale din parcul auto din Romania sunt printre cele mai raspandite unitati auto din gama premium existente.

Pilkington Automotive Romania prin reteaua nationala Centru de parbrize detine in stocuri toata gama de modele de parbrize destinate modelelor marcii Audi.

Pilkington Automotive Romania este urmatorul agent comercial in ierarhia reprezentantelor marcilor auto existente in Romania care comercializeaza elemente vitrate avand la baza toate certificarile si omologarile conform legislatiei interne si internatioanle, fiind permanent in conformitate cu prevederile si standardele impuse de constructorii marcilor auto existe pe piata auto.Este foarte important de retinut ca fiecare sucursala Pilkington din reteaua Centru de Parbrize este autorizata de catre Registrul Auto Roman si detine toate certificarile de functionare, comercializare si colaborare cu societatile de asigurari din Romania, avand in fiecare sucursala personal special pregatit si agreat in intocmirea dosarelor de constatari daune cu decontare directa conform procedurilor fiecarei societati de asigurare. Suntem partenerii companiilor de asigurari Casco, avand 27 centre de constatari daune cu decontare directa.


Misiunea firmei pe piata romaneasca este de a activa ca un partener credibil si de lunga durata in domeniul distributiei si a montajului de geamuri auto.
Strategia grupului este atragerea si satisfacerea consumatorului final prin servicii complete, la cel mai inalt nivel calitativ.
Viitorul pentru noi inseamna adaptarea permanenta la noile exigente ale clientilor. Investitia in perfectionare ne va deosebi permanent de competitor.

Puteti solicita informatii despre parbrize Audi privind disponibilitatea si compatibilitatea pentru modelul dumneavoastra apeland numarul de telefon *9900 sau pe email la adresa callcenterpilkington@ro.nsg.com